dinsdag 1 oktober 2013

Inspreektekst RIA 1 okt.2013

Hier vindt u de pitch van de Cliëntenraad Wmo Pv6 op de Hoor en Wederhooravond over de Programmabegroting 2014 Zorg en Welzijn van de gemeente Utrecht.

Geachte Raadsleden en toehoorders in deze zaal,

Graag nodig ik u uit om met mij te spreken over het verstrekken van een maatwerkvoorziening als een aanvullende participatietoelage als extra ondersteuning vanwege een beperking.

In de Programmabegroting 2014 wordt in prestatiedoelstelling 1.2.3 over experimenten voor het verstrekken van Individuele voorzieningen gesproken. Als Cliëntenraad Individuele voorzieningen voegen we hier graag een experiment aan toe.

Een aanvullende participatietoelage zorgt ervoor dat iemand met een beperking onafhankelijk van een organisatie voor vrijwilligerswerk kan kiezen. Ondersteuning van een beperking door middel van een schrijfhulp, ADL of taxivervoer kan door de vrijwilliger zelf worden geregeld, zonder dat de organisatie deze voorzieningen moet betalen. Zo krijgen we zelfredzame vrijwilligers die in hun Eigen kracht kunnen staan binnen deze Participatiesamenleving.

Ik dank u voor de aandacht. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten