vrijdag 1 november 2013

Persbericht november 2013 Politieke lunch Solgu

Politieke Lunch 2013
Sprong in het diepe of zachte landing?
Overgang functie ‘Begeleiding Groep’ van AWBZ naar Gemeente

Op het gebied van welzijn en zorg is momenteel veel in beweging. Veel van wat het Rijk nu landelijk regelt, wordt aan de gemeenten overgedragen. Het moet anders, en ook nog met minder geld. Hoe: dat moet nu allemaal bedacht worden.
In 2015 gaat ondermeer de functie ‘Begeleiding Groep’ die nu door de AWBZ wordt gefinancierd, naar de gemeente. Op dit moment verzorgt een aantal regionale dagactiviteitencentra in Utrecht deze begeleiding van ondermeer mensen met een lichamelijke beperking.

We moeten tot een visie komen om de overgang naar een ander systeem zo soepel mogelijk te laten plaatsvinden. We brengen politici en ook ambtenaren van de gemeente Utrecht in contact met cliënten die een niet aangeboren hersenletsel hebben, tijdens onze jaarlijkse Politieke Lunch. Zo proberen we de vraag te beantwoorden aan welke voorwaarden een nieuw systeem zou moeten voldoen.


De Politieke Lunch vindt plaats op woensdag 13 november, van 12.00 – 14.00 uur (inloop vanaf 11.30 uur) in de Paraplu, Van Bijnkershoeklaan 10 in Utrecht.
A.u.b. voor 6 november opgeven:
Via:
info@solgu.nl, onderwerp: Politieke Lunch.
Telefoon: 030 – 280 32 86
Dieetwensen doorgeven! Toegang gratis


Het Solgu

Het Solgu is de spreekbuis van Utrechters met een handicap en/of chronische ziekte. We geven beleidsadvies om de belangen van onze achterban te behartigen en beïnvloeden de beeldvorming. Daarnaast verstrekken we informatie. Het uitgangspunt bij alle werkzaamheden is gelijkwaardige deelname aan de samenleving.
www.solgu.nl / telefoon 030 280 32 86 / Australiëlaan 14e / 3526 AB Utrecht

Noot voor de media: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Annelies de Jong van het Solgu, telefoon: 030 - 280.32.86  / 06 – 579.39.855 / email: a.dejong@solgu.nl / website: www.solgu.nl / www.toegankelijkutrecht.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten