maandag 11 maart 2013

Ongevraagd advies over meten participatie

Geachte Wethouder Spigt,

Deze brief is een advies van de Cliëntenraad Wmo Prestatieveld 6 (Pv6) over het meten van participatie binnen de Wmo als aanvulling op het KlantTevredenheidsOnderzoek Wmo Pv6.

Aan het begin van dit kalenderjaar vond de RaadsInformatieAvond plaats waarbij het KTO Wmo Pv6 besproken is door de Cliëntenraad Wmo Pv6 en het Solgu. Het commentaar van de Cliëntenraad op het KTO was, dat het meer een evaluatie van de voorzieningenverstrekking was, in plaats van een tevredenheidsonderzoek over de participatie van gebruikers van de Wmo (en de rol van individuele voorzieningen daarin). Het Solgu drong tijdens deze RIA van 8 januari aan om gebruik te maken van een onderzoeksinstrument waarmee participatie kan worden gemeten (bijvoorbeeld de participatieladder), en te onderzoeken in hoeverre de compensatiemiddelen van de gemeente adequaat zijn voor de participatie van mensen met een beperking.

Tijdens de Commissievergadering van 15 januari 2013 sprak wethouder Den Besten over het ontwikkelen van een methode om de participatie binnen het klanttevredenheidsonderzoek te meten. Om zo een beter beeld van de werking van de Wmo en de participatie daar binnen te krijgen.

Het advies aan de wethouder is om in samenwerking met het Solgu een geschikt meetinstument voor participatie te ontwikkelen. Het Solgu, als deelnemer van de Cliëntenraad Wmo Pv6, heeft hier verschillende ideeën over en kan u hierover goed informeren. Meer informatie over de RIA van 8 januari 2013 is te vinden op http://clientenraadwmo030.blogspot.nl.

De Cliëntenraad Wmo Pv6 hoopt haar advies op deze wijze te hebben verduidelijkt. Uw reactie op dit advies zien wij gaarne tegemoet.
Hoogachtend namens de Cliëntenraad Wmo Pv6,

Martijn van Andel, voorzitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten