maandag 16 december 2013

Antwoord op reactie Spigt van 22 november

De volgende reactie is een antwoord op de reactie van wethouder Spigt op het advies van de CR over een incidentele participatietoelage.


Geachte heer Spigt,
Dank voor uw reactie van 22 november j.l., op ons advies om een incidentele participatietoelage aan mensen met beperkingen toe te kennen. Dit advies is voortgekomen uit het feit dat participatie veelal ondersteund moet worden voor mensen met een beperking, bovendien is er een financieel overschot te verwachten op Wmo Pv6.

Ondanks dat u sympathiseert met dit voorstel , neemt u het niet over omdat het voorstel financieel niet haalbaar zou zijn. Het overschot wordt in tegenstelling tot wat gebruikelijk is, als reserve opgebouwd. Gebruikelijk is dit terug te storten in de algemene middelen. Waarom nu anders met dit overschot wordt omgegaan is ons niet duidelijk, zeker omdat we een goede bestemming hebben voor dit overschot.

Verder stelt u dat de kosten die verbonden zijn aan het doen van vrijwilligerswerk met de vrijwilligersorganisatie moeten worden afgekaart. Organisaties die te maken hebben (gehad) met een subsidiekorting, moeten echter nu op dit soort kosten gaan beknibbelen. Waardevol vrijwilligerswerk moet zo afgewogen worden tegen de onkosten die iemand vanwege zijn beperking moet maken.
Ons verzoek is om nogmaals te overwegen dit overschot noch in de algemene middelen te storten, noch als reserve op te bouwen, maar om tijdelijk een participatietoelage toe te kennen aan hen die zonder die middelen achter de geraniums komen te zitten.

Martijn van Andel, voorzitter Cliëntenraad Wmo Pv6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten