dinsdag 10 juni 2014

Inspraaktekst RIA Voorjaarsnota


Geachte raadsleden en toehoorders in deze zaal,

Graag nodigt de Wmo-cliëntenraad Individuele voorzieningen de raadsleden uit om te praten over de besparingen op de Wmo en hoe een leverancier van hulpmiddelen duidelijk slechte publiciteit kreeg in het UN afgelopen zaterdag. Weten de raadsleden dat er volgens het Wmo-loket ook in Utrecht  sprake is geweest van een stroom van klachten over Welzorg? Er zijn nu wel signalen van verbetering, maar als Wmo Cliëntenraad eisen wij grotere openheid en forse verbeteringen.

Er zijn aanwijzingen dat de hulpmiddelen zelf, zoals rolstoelen, technisch van onvoldoende kwaliteit zijn. Hierdoor ontstaan er veel klachten  en is extra onderhoud nodig. Besparen op de aanschaf van hulpmiddelen klinkt goed, maar goedkoop kan ook duurkoop zijn.

Eind 2013 schreef wethouder Spigt de Wmo-cliëntenraad dat besparingen binnen de Wmo-voorzieningen in een reservefonds waren gestort om tegenvallers in 2014 en 2015 op te vangen. Als CR willen wij wel dat dit geld daarvoor gebruikt wordt en niet ergens weglekt

Gebruik de eenmalige bezuiniging op hulpmiddelen om de kwaliteit en het onderhoud van deze hulpmiddelen te verbeteren.

Als laatste pleit de Wmo-cliëntenraad voor een integraal gemeentelijk gehandicaptenbeleid. Hierdoor neemt de versnippering van dit beleid over de verschillende domeinen af.

 Ik dank u voor uw aandacht,

 Martijn van Andel,

voorzitter Cliëntenraad Wmo Individuele voorzieningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten