vrijdag 20 februari 2015

Advies Volksgezondheidsmonitor 2015-2018

Omdat de gezondheidsmonitor nog niet af is heeft de Wmo cliëntenraad nog twee punten van aandacht doorgegeven. Deze zijn hieronder te vinden.
 
Geacht College,

Allereerst dank dat u van de gezondheidsexpertise van de Wmo cliëntenraad (Individuele) voorzieningen gebruik maakt. De Wmo cliëntenraad is voorstander van de integrale aanpak om het gezondheidsniveau van de inwoners van de gemeente Utrecht te versterken en om functioneren, veerkracht en zelfregie centraal te stellen.

Met een focus op de gezonde start komen we gelijk bij het eerste punt: Wat gebeurt er als het bij de start al fout gaat, zoals bij een kleine groep kinderen het geval is? Sommige problemen zijn te groot voor buurtteams of het consultatiebureau. Utrecht verkeert in de luxe positie een kenniscentrum in huis te hebben die met hun kennis zeer snel kan helpen: namelijk revalidatiecentrum de Hoogstraat. Specialistische kennis met een regionale functie mag hier niet onvermeld blijven. Juist omdat deze voor alle wijken geldt.

Wat ook vermeld mag worden is de aanpak tegen vereenzaming binnen de Gezonde en Veilige wijk. Wordt hier enkel een beroep gedaan op mantelzorg, of heeft het Buurtteam hier speciale programma’s voor? Dit thema staat al enkele jaren op het programma en het is van belang dit na alle veranderingen (bijvoorbeeld buurtteams) niet uit het oog te verliezen.

Namens de Cliëntenraad Wmo Individuele voorzieningen,
Martijn van Andel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten